مايع هاي ظرفشويي، سبزيجات را ضدعفوني ن
آيا در صورت عدم دسترسي به صابون و ژل ضدعفوني كننده مي توان ...
مركز كنترل و پيشگيري از بيماري هاي امريكا بيان كرده است كه شستن دست ها با آب و صابون مؤثرترين روش پيشگيري از بيماري كوويد 19 در زمان شيوع اين بيماري است، اما در صورت كمبود و يا عدم دسترسي به صابون و يا مايع دستشويي ميتوان از مايع ظرفشويي و يا ساير شوينده ها نيز استفاده كرد. اين قبيل شوينده ها نيز حاوي مولكول ها و ساختارهاي صابوني مي باشند و تحريكات پوستي كمي به دنبال دارند و با توجه به اينكه لايه اي چربي، برخي ويروس ها نظير كرونا و ساير ميكروب ها را احاطه مي كنند، مايع ظرفشويي نيز سبب حذف ويروس ها از سطح پوست و حتي از بين رفتن آنها مي شود. با توجه به اين كه يكي از روش هاي عمده انتقال ويروس كرونا، تماس دست هاي آلوده با دهان و بيني و صورت است، شستشوي دست ها با آب و صابون يا مايع دستشويي و در صورت عدم دسترسي به آن، استفاده از پاك كننده هايي بر پايه الكل توصيه شده است.
سوالي كه مطرح مي شود اين است كه در صورت عدم دسترسي به صابون و يا مايع دستشويي، آيا مي توان از ساير مواد شوينده نظير مايع ظرفشويي استفاده كرد و آيا اين مواد شوينده همان ميزان از پاك كنندگي را دارا هستند؟. اما از آنجا كه مايع ظرفشويي به طور معمول، براي تميز كردن ظروف مورد استفاده قرار مي گيرند، به اين معني نيست كه نمي تواند دست ها را تميز كنند. گروه شيمي دانشگاه كنتاكي بيان مي كند كه ساير شوينده ها همچون مايع ظرفشويي نيز مي تواند براي ضدعفوني كردن پوست به كار رود. با اين وجود در صورت كمبود و يا عدم دسترسي به صابون و يا مايع دستشويي مي توان از مايع ظرفشويي نيز استفاده كرد.
يكي از موثرترين روش ها در مقابله با بيماري كوويد 19، شستشوي مرتب دست ها با آب و صابون يا مايع دستشويي است. مايع ظرفشويي مي تواند ميكروب ها را از بين ببرد و قادرند روغن هاي طبيعي را از روي دستان شما پاك كنند. اما به ويژه در افراد مستعد خشكي پوست و اگزما ممكن است تحريكات پوستي به دنبال داشته باشند.
روشهايي براي ضدعفوني ميوه و خشكبار در برابر ويروس كرونا
به گزارش وبدا با توجه به شرايط ويژه خشكبار آنها عمدتاً قابل شستشو نيستند البته خشكبارهايي مانند برگه و كشمش را ميتوانيد پيش از مصرف ابتدا بشوييد سپس در ظرفي مناسب با حرارت ماكروفر، فر و يا آفتاب خشك كنيد البته توجه كنيد كه بهتر است تا حد امكان از خشكبار بسته بندي شده استفاده كنيد، اما روشهايي براي ضد عفوني كردن اين اقلام وجود دارد. روش اول: استفاده از آب ژاول يا وايتكس رايج در منازل به صورتي كه به ازاي هر يكليتر آب ۲ تا ۴ قطره مايع ظرفشويي و يك قاشق چاي خوري وايتكس به كار ببريم سپس سبزيها را به مدت ۳ دقيقه و ميوهها را به مدت ۵ دقيقه در اين محلول قرار دهيم و پس از آن براي از بين بردن باقي اثرات شيميايي، سبزي و ميوه را دوباره با آب بشوييم تا كاملاً تميز شوند.
روش دوم: استفاده از جوش شيرين يا بي كربنات سديم نيز مؤثر خواهد بود به اين صورت كه يك قاشق غذاخوري جوش شيرين را در يك ليتر آب به همراه ۲ تا ۴ قطره مايع ظرفشويي بريزيد و كاملاً حل كنيد سپس ميوه و سبزي را داخل محلول بگذاريد و مانند روش اول پس از ۳ تا ۵ دقيقه از محلول خارج و با آب معمولي دوباره آنها را آبكشي كنيد. ابتدا ظرف را با آب گرم ۵۰ تا ۶۰ درجه به همراه ۲ تا ۴ قطره مايع ظرفشويي پر كنيد و ميوهها را به مدت يك دقيقه تا ۴۵ ثانيه در آب غوطه ور سازيد سپس آنها را خارج كنيد و مجدداً بشوييد. به گزارش خبرگزاري مهر، شفقنا نوشت: مصرف ميوه، سبزي و خشكبار آلوده به ويروس كرونا سبب ابتلاء به اين بيماري ميشود بنابراين بايد پيش از مصرف آنها را ضد عفوني كنيم.
روش اول: استفاده از دماي مرطوب به اين شكل كه در يك قابلمه ابتدا ۲ تا ۳ قاشق غذاخوري آب بريزيد و پس از اضافه كردن خشكبار به آن در ظرف را بگذاريد و به آن حرارت دهيد. نكته قابل توجه آن است گه اگرچه شستن اين اقلام با آب تا حدودي آلودگي ويروسي را كاهش ميدهد اما به جهت اطمينان بيشتر بايد راهكارهاي جديدي اتخاذ كرد. روش سوم: استفاده از آب گرم براي ميوهها بويژه مركبات، سيب، موز و كيوي است البته در نظر بگيريد كه دقت در انجام صحيح اين فرايند بسيار مهم است. ابتدا خشكبار را درون كيسه نايلوني قرار دهيد و در آن را ببنديد سپس به مدت ۳ تا ۴ دقيقه كيسه را در ماكروويو بگذاريد.
معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تبريز
پس از خارج كردن سبزي از محلول آب و كف، بايد سبزي را با اب تميز شستشو داد، سپس نصف قاشق چايخوري پودر پركلرين را به 5 ليتر آب اضافه كرده و سبزي را به مدت 10 دقيقه در آن قرار داد و پس از آن مجدداً سبزي را با آب تميز آبكشي نمود. - دانش آموزان مي توانند انواع ساندويچ ها را با سبزي هاي مختلف بعنوان ميان وعده مصرف كنند مثلاً نان و پنير و سبزي، نان و پنير وگوجه فرنگي، نان و پنير و خيار، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگي. - اگر براي وعده ناهار يا شام سالاد در نظر گرفته مي شود نبايد از ساعات قبل سالاد را تهيه كرد زيرا ويتامين هاي موجود در اجزا سالاد مثل گوجه فرنگي ، پياز ، فلفل دلمه ايي و.
هويج پخته ، لوبيا سبز ، نخود فرنگي پخته ، سيب زميني ، كدو حلوايي و لبو، گل كلم ، كرفس ، ريواس ، كنگر، بادمجان و كدوي خورشتي پخته از سبزيجاتي هستند كه در كنار غذاهاي مختلف مي توان آنها را مصرف كرد. سبزي خوردن، گوجه فرنگي، پياز ، گل كلم، شلغم ، ترب ، انواع فلفل سبز مثال هايي از سبزي هاي خام هستند و در صورت در دسترس بودن بايد مصرف آنها را همراه با غذا تشويق نمود. - حتي الامكان سبزي ها را بايد بصورت خام مصرف كرد زيرا پختن سبزي بويژه اگر به مدت طولاني باشد موجب از بين رفتن ويتامين هاي آن مي شود. - استفاده از انواع سبزيجات پخته همراه با غذا توصيه مي شود مثلاً اسفناج پخته كه همراه با ماست و يا كشك مي توان از آن استفاده كرد.
لوبياسبز، نخود فرنگي، هويج، چغندر، كدو حلوايي و كدوي خورشتي بايد به صورتي پخته شود كه در انتهاي طبخ آب افزوده شده كاملاً به خورد آن رفته باشد. - كودكان سنين مدرسه و دانش آموزان را تشويق كنيد كه از جوانه گندم و جوانه ماش همراه با سالاد استفاده كنند. اگر مادران در منزل جوانه تهيه كنند حتي بعنوان تنقلات مي توانند براي افراد خانواده بويژه كودكان و دانش آموزان از آن استفاده نمايند. پختن سبزيجات در آب زياد موجب حل شدن ويتامين ها در آب شده و به اين ترتيب مقدار زيادي از ويتامين ها از دست مي رود. اين گروه داراي انواع ويتامين هاي A ، B ، C ، مواد معدني مانند پتاسيم ، منيزيوم ومقدار قابل توجهي فيبر است.
برچسب: ،