خواص خربزه
همه خواص خربزه + انواع، كاربرد، مضرات و فوايد ملون
اين ميوه با آدنوزين موجودي كه در گوشته خود دارد به دليل خاصيت رقيق كنندگي خون از لخته شدن خون در قلب و عروق قلبي جلوگيري كرده و در نهايت عاملي پيشگيرانه براي سكتههاي قلبي به شمار ميآيد. خربزه داراي فيبر مطلوبي در ارزش غذايي است، بنابراين علاوه بر عامل پيشگيرانه ميتواند عملكرد سيستم گوارشي را بهبود بخشيده و با راديكالهاي آزاد در بدن به همراه ويتامين C موجود مبارزه كند. اين ميوه داراي ويتامين C بسياري است بنابراين آنتي اكسيدان موجود در آن با عوامل بيروني از جمله عفونتها مبارزه ميكند و اين در افزايش سلامت بدن اهميت دارد. خربزه به دليل دارا بودن ويتامين A و همچنين خاصيت ترميم كننده سلولهاي بدني ميتواند پوست را از آلودگيها پاك كند و سلولهاي مرده را ترميم سازد.
مقابله با ريزش مو، نرم كننده مو، كاهش فشار خون، درمان مشكلات قاعدگي، كاهش درد دندان، درمان آرتريت و ضد التهاب از خواص بارز ميوه خربزه است. اين ميوه آبرسان بسيار خوبي محسوب ميشود و با مقابله با استرسها و همچنين منتقل كردن مواد غذايي از پيري و چين و چروك جلوگيري ميكند. خربزه با خاصيت آرام بخشي كه دارد ميتواند از بي خوابيها و اضطرابها پيشگيري كند و در نهايت موجب سلامت سيستم دفاعي بدن شود. از آن جايي كه خربزه داراي مواد مغذي و انواع ويتامينها است بنابراين ميتواند به تقويت سيستم ايمني بدن كمك كند. خربزه براي زنان باردار و مادران شيرده مفيد است و مصرف تخمههاي آن براي افراد مبتلا به كرم روده توصيه ميشود.
به گزارش ايمنا، خربزه يكي از پر طرفدار ترين ميوههاي تابستان است كه در دسته خانواده ملون ها قرار ميگيرد. خربزه علاوه بر ويتامين C، داراي پتاسيم زياد نيز هست كه ميتواند منجر به كنترل فشار خون و سلامت عروق شود. خربزههاي اروپايي داراي پوستي به رنگ سبز ملايم است اما خربزههاي آمريكاي شمالي سبز متمايل به زرد است. ويتامين A موجود در خربزه قسمتهاي آسيب ديده ريه را ترميم كرده و به جوان سازي ريهها كمك ميكند. خربزه داراي مواد مغذي و معدني است و براي درمان بسياري از بيماريها مورد استفاده قرار ميگيرد. فيبر از بيماريهايي چون سرطان جلوگيري كرده و براي كاهش وزن عامل رژيمي مناسبي به شمار ميرود.
جامعه خبري تحليلي الف
با اينكه مصرف خربزه براي بيماران مبتلا به ديابت مفيد است، همچنان پيش از افزودن خربزه به رژيم غذاييتان دربارهي فوايد و خطرات احتمالي آن براي سلامتيتان با پزشك معالج مشورت كنيد – و بدون اجازهي وي، هيچ مادهي غذايي جديدي را وارد رژيم غذاييتان نكنيد. همچنين، خربزه حاوي كولين است؛ كولين يكي از مواد مغذي مهم براي بدن است كه باعث كاهش التهاب مزمن ميشود؛ همچنين، اين ماده داراي خواص بسيار ديگري نيز هست، از جمله حفظ ساختار مناسب غشاي سلولي، كمك به انتقال مناسب تكانههاي عصبي، و كمك به جذب مناسب چربي. مصرف مرتب و متعادل خربزه براي تسكين بيماري فشار خون بالا بسيار مفيد است؛ بيماري فشار خون بالا علت اصلي بروز انواع مختلف مشكلات قلبي و عروقي نظير حملهي قلبي، سكتهي قلبي، ضربان نامنظم قلب، ضعيف شدن نبض و غيره است.
همچنين، غذاهاي سرشار از فيبر معمولا حجيم هستند و فضاي بيشتري از معده شما را اشغالميكنند و باعثميشوند احساس سيري كنيد و از خوردن در فاصله وعدههاي غذايي جلوگيريميكند. گلبولهاي سفيد خون (WBC) مكانيزم دفاعي طبيعي بدن محسوبميشوند زيرا از حمله اجسام خارجي جلوگيريكرده و عفونتهايي كه بدن را مورد حمله قراردادهاند را ريشهكن ميكنند. كمبود آب ميتواند باعث اختلال در آبرساني به اندامهاي بدن، و در نتيجه، باعث بروز تشنگي مفرط، سردردهاي شديد، يبوست، سرگيجه، گودي زير چشم، افت فشار خون، تنفس سريع، تند تپشي و غيره شود.
خربزه به طور طبيعي داراي خواص ضد التهابي است (به دليل وجود ويتامين C)، و اين خواص براي كاهش خطر ابتلا به انواع مختلفي از بيماريهاي التهابي نظير آرتريت، نقرس، و غيره بسيار مفيد است. فيبر براي كاهش وزن شما مفيد است زيرا زمان بيشتري طولميكشد تا معده شما را ترككرده و وارد سيستم گوارشي شما شود، بنابراين باعثميشود براي مدت بيشتري احساس سيري كنيد. آنتياكسيدانهاي موجود در خربزه از ايجاد استرس اكسيداتيو در استخوانها و مفاصل توسط راديكالهاي آزاد پيشگيري ميكنند، و به اين ترتيب، باعث تسكين التهاب ميشوند. كلاژن يكي از مهمترين و فراوانترين پروتئينهاي آمينو اسيد در بدن است كه به ساختار اندامهاي بدن شكل ميدهد، و در استخوانها، پوست، و تاندونها يافت ميشود.
خواص خربزه و فوايد درماني آن
مواد و محتويات مقدار در 100 گرم انرژي36 كيلو كالري چربي0/14 گرم پروتئين0/54 گرم كربوهيدرات9/1 گرم فيبر0/8 گرم قند8/12 گرم سديم18 ميلي گرم پتاسيم228 ميلي گرم كلسيم6 ملي گرم مس0/02 ميلي گرم منيزيم10 ميلي گرم منگنز0/027 ميلي گرم ويتامين آ50 واحد . بخشهاي مورد استفاده اين گياه علاوه بر ميوه، تخم خربزه، ريشه و گل آن است كه در طب سنتي براي درمان برخي بيماري ها استفاده ميشود. طبيعت خربزه از نظر سردي و گرمي معتدل و تر است كه البته هرچه خربزه شيرينتر باشد گرمي و تري آن بيشتر است. اين ميوه شيرين و آبدار از تيره كدوئيان محسوب شده، بوته آن كوتاه و ساقه هايش روي زمين ميخوابند.
برخي از مهمترين خواص خربزه و فوايد مصرف آن شامل موارد زير ميگردد. خربزه منبع بسيار خوبي براي ويتامين هاي (ث)، (آ) و ويتامين (ب3) است.
خواص خربزه مشهدي ؛ فوايد خربزه مشهدي در طب سنتي
از مهمترين ميوه هايي كه در قرآن از آنها نام برده شده است مي توانيم به انجير و زيتون اشاره كنيم كه به تازگي يك گروه تحقيقات ژاپني پي به خواص فوق العاده مصرف يك عدد انجير و هفت عدد زيتون شده است. پس از اينكه يكي از قرآن پژوهان مصري اعلام كرد كه خداوند در قرآن به انجير و زيتون قسم خورده است و نام انجير يك بار و نام زيتون هفت بار در قرآن آمده است ، رييس اين گروه مسلمان شد. امروزه با پيشرفت جوامع بشري بيماري ها هم پيشرفت زيادي كرده اند و يكي از راه هاي نجات انسان از بيماري هاي مختلف شناخت كامل طبيعت و آشنايي با خواص گياهان و ميوه ها است. خربزه براي جلوگيري از سرطان موثر است چرا كه داراي ويتامين سي و بتاكاروتن مي باشد كه مانع از فعاليت هاي راديكال هاي آزاد مي شود.
اگر خربزه را به صورت منظم ميل كنيد ويتامين آ از دست رفته ناشي از سيگار كشيدن جبران مي شود و به ترميم سلول هاي ريه كمك مي كند. و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد، ﺧﺮﺑﺰه ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮس را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد و اﻧﺴﺎن ﺗﺮﺳﻮ را ﺷﺠﺎع و دﻟﯿﺮ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ. صرف خربزه هنگام سرما خردگي موجب آزاد شدن هيستامين در بدن ميشود و شدت سرماخوردگي و آلرژي در بدن را تشديد ميكند. ويتامين E نيز در توليد هورمونهاي جنسي نقش دارد و تمايل زنان و مردان را براي برقراري رابطه جنسي افزايش ميدهد. خربزه داراي پتاسيم بوده و باعث دفع مواد اضافي بدن و سموم مي شود و به فعاليت و شستشوي مثانه و كليه ها كمك مي كند.
ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوي ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ. همانطور كه مي دانيد قرآن كريم از بهشت با نام جنت نام برده است و معني جنت باغي است كه درختان ميوه فراوان دارد. ويتامين سي موجود در خربزه باعث تنظيم جريان خون در دوران قاعدگي مي شود و كاهش گرفتگي عضلات را به دنبال دارد. ويتامين سي موجود در خربزه داراي آنتي اكسيدان قوي بوده كه از بروز بيماري هاي مزمن و پيري جلوگيري مي كند. اين گياه در مناطقي با آبوهواي گرم و آفتابي كشت ميشود و نياز به فصل رشد طولاني (۸۰ تا ۱۲۰ روز) دارد. اميدواريم اين مطلب كه حاصل تلاش تيم خواص مواد غذايي سايت است مورد توجه شما سروران گرامي قرار گيرد.
خواص خربزه در 17 مورد + ارزش غذايي و ويتامينها
مواد غذايي سالمي مانند خربزه كه با خود ويتامين C و خواص آنتي اكسيداني متعددي به همراه دارند، از بدن در مقابل تشكيل تودههاي سرطاني و رشد آنها جلوگيري ميكنند. بسياري از مادران نگران اين هستند كه آيا مصرف خربزه در بارداري مانعي دارد يا خير؟ جالب است بدانيد خربزه براي دوران بادراري يك اكسير عالي ميتواند باشد. طبق مطالعات انجام شده، مصرف مواد غذايي كه تركيبات ويتاميني بالايي دارند، خطر ابتلا به آب مرواريد را تا 40 درصد كاهش ميدهند. افزودن مقدار متعادلي از خربزه به رژيم غذايي، ميتواند براي كاهش دردها و ناراحتيهاي مربوط به آرتروز بسيار موثر باشد. حتي بايد در نظر داشت كه عملكرد بهتر براي دستگاه گوارش، ميتواند از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگيري كند.
يكي از مشكلاتي كه در سراسر جهان، افراد در سنين مختلف را به خود درگير ميكند، مشكلات مربوط به قلب و عروق است. اين ميوه به متعادل ساختن سطح سديم ميانجامد كه از تجمع بيش از حد آب در بدن و ايجاد التهابات جلوگيري ميكند. از طرف ديگر اين ميوه ويتامين C به بدن ميرساند كه باعث پيشگيري از آسيب به راديكالهاي آزاد به پوست ميشود. يكي از مواردي كه اغلب متخصصين براي سهولت در ترك سيگار توصيه ميكنند، استفاده بيشتر از ميوه و سبزيجات است. جالب است بدانيد براي پيشگيري از مشكلات قلب و عروق، دريافت پتاسيم به مقدار متعادل ميتواند چاره ساز باشد. براي آشنايي با خواص طالبي ميتوانيد مقاله چرا بايد طالبي را به برنامه غذايي خود اضافه كنيم مراجعه كنيد.
زيرا ويتامينها و مواد معدني بسياري دارد كه ميتواند براي مقابله با علائم ترك نيكوتين بسيار موثر باشد. خربزه خاصيت آنتي اكسيداني بالايي دارد كه از آسيب راديكالهاي آزاد به بدن و پوست ميتواند جلوگيري كند. از اين رو خواص آنتي اكسيداني بالايي را به بدن ميرسانند كه به تقويت سيستم دفاعي بدن منجر ميشوند. در برخي از موارد بيان شده است آب خربزه براي درمان اگزما و همچنين رفع لكهاي پوستي بسيار مفيد است. در واقع خواص آنتي اكسيداني اين ميوه به پيشگيري از حمله راديكالهاي آزاد به سلولها كمك ميكند. ميوه خربزه حاوي برخي از انواع ويتامين B است كه براي پيشگيري از ريزش مو ميتواند بسيار موثر باشد.
برچسب: ،